Teatre

…on l’acceptació i el respecte per la persona comença amb un mateix.

(De 1r a 6è de Primària, joves i adults)

Des d’Espaiart entenem el teatre com una activitat on l’alumne pot descobrir la seva pròpia imaginació i creativitat a través del joc, de la improvisació i de l’escena.

Amb els més petits treballem el joc simbòlic a través de la psicomotricitat. A través del joc, la creativitat, el treball motriu del moviment espontani, de l’expressivitat i de la consciència corporal estem treballant altres habilitats importants pel desenvolupament afectiu i psíquic del nen: el llenguatge, l’escolta i el descobriment dels altres a partir de les representacions de les pròpies experiències i percepcions.

La preparació dels alumnes com a actors ha de consistir en el despertar de les capacitats que permetin la imitació, la creació i la incorporació dels personatges en acció. Es tracta de desenvolupar el sentit estètic, la sensibilitat, la intel·ligència, la capacitat d’observació, la memòria… Un món que ajuda també a facilitar l’expressió verbal i la bona dicció.

Fer teatre és sinònim de posada en comú, de joc, de treball complert, des de la creació del llibret fins al decorat, vestuari, maquillatge…

L’expressió teatral forma part de la formació global de la persona. És una experiència que pot ajudar a descobrir aptituds i habilitats i és una forma més d’educar la percepció i el coneixement de la realitat.