Corals

EL COR DE LA NIT * SOM·night * MUSICORUM

El cor de la nit

El cor de la nit

SOM·night

SOM·night

Musicorum

Musicorum: musicorum.cat

El cor de la nit, SOM·night i Musicorum són tres formacions (veus blanques, joves i adults) que s’identifiquen com un grup de cantaires associats que volen expressar-se a través de la música i que entenen el cant coral com una eina per a la diversió, la comunicació, l’expressió, el creixement personal i el coneixement de l’instrument que ens és més propi, la veu. Desde els seus inicis, han estat dirigides per Sònia Gatell.

Les tres formacions assagen regularment a l’escola Isidre Martí d’Esplugues de Llobregat i a l’escola Espaiart de Castellar del Vallès i d’aquesta manera aconsegueixen ampliar un lligam de treball enriquint així, encara més, l’essència més bàsica d’aquest projecte coral que és la de créixer sempre en tots els aspectes com a col·lectiu. Un grup de gent que amb dedicació seriosa i constant, i després de llargues jornades de treball i estudi, ocupen el seu temps lliure anant als assajos i aprendre amb constància i moltes ganes un repertori de cant coral divers que identifiqui la seva formació, una coral que segueix la tradició del cant en comú, tan arrelada des de fa temps a Catalunya, un grup d’amics que segueixen una mateixa il·lusió, un mateix compromís, una mateixa disciplina i una mateixa emoció.

L’any 2004, s’enregistra el seu primer disc compacte sota el nom de la formació “El Cor de la Nit” i actualment la seva discografia ja compta amb més de sis enregistraments de les diferents formacions: (Quatre de cors Nadales;vol1 / Cançons per pintar el Nadal / Un dia amb Mary / Cantata de l’Ànec Frederic / Quatre de cors; vol2 “Conte de Nadal de Charles Dickens”)

Les corals Musicorum, sempre amb la voluntat de participació i amb el compromís de difondre el cant en grup, participa en qualsevol acte tant de produccions originals com d’intercanvi o accions socials com col·laborar amb ONGs i fundacions amb l’esperit de contribuir amb les seves accions.

El projecte coral es va iniciar amb cançons populars a una o dues veus. Amb el temps i després d’un treball important pel domini de la partitura i la veu, les diferents formacions es van anar centrant en el gènere del Teatre Musical i la Banda Sonora buscant així un espai força vuit dins el món del cant coral, incidint sempre en el màxim perfeccionament tant vocal com tècnic. Concerts a piano que van passar a tenir forma d’espectacle i amb acabats molt professionals, des de petits grups instrumentals que acompanyen la coral, fins a formacions simfònica o a una banda de rock.

Molts cors, moltes veus, moltes notes, una direcció, un únic batec.
El cor de la nit, SOM·night, Musicorum… potser més que una coral.